Koleje próby naciągania użytkowników otomoto.pl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzidek64
    Classic
    • 2011
    • 27

Zamieszczone przez SS
    co Tobie zrobili w tej klinice
    Wait, bo chyba coś przeoczyłem. Mi zrobili? W klinice? Ja to nadal ja. W każdym razie "z zewnątrz". Tyle z mojej strony. Do widzenia i dobranoc.
  • elpolacco
    L&K
    • 2010
    • 1372
    • Volkswagen
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Wystawiłem ogłoszenie w serwisie otomoto. Nie czekałem długo i przyszła wiadomość SMS o treści:

"Witam. Czy ogloszenie aktualne? Nie moge zadzwonic bo syn zablokowal mi iphona i zeby dzwonic musze dodac numer do zaufanych. Wymaga to potwierdzenia kodu. przyjdzie on do pana sms a pan mi ten kod poda. Teraz nie moge ani zadzwonic ani odebrac:/ wiec czy moge wyslac kod? Przepraszam za klopot"
    Oczywiście temat olałem, bo nie jestem naiwniakiem żeby z komuś wysyłać jakieś kody w SMS-ach. Dzisiaj wystawiłem inne ogłoszenie i znowu ten sam SMS w ciągu do 30min od wystawienia ogłoszenia, na dodatek w niedziele. Sprawdzam więc numer u wujka google i co wychodzi:
    Wystawiłem ogłoszenie w serwisie otomoto.pl Nie czekałem długo i przyszła wiadomość SMS o treści: Czy ogloszenie aktualne? Nie moge zadzwonic ...

Przestrzegam innych przed naciągaczami. Tel. 666-299-222 lub 666299222.
    VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• negrowaty
      Classic
      • 2015
      • 23

Masakra, co za paranoja!

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

elpolacco, ja ostatnio wystawiłem też na otomoto auto i nic nie przyszło do mnie takiego narazie....ale handlarzy mase zasypuje skrzynkę skolei :roll:

Komentarz

• Mr0czny
          Elegance
          • 2009
          • 948
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

heh czego to lewusy nie wymyśla żeby dorobić

Komentarz

• Yacca
            Ambiente
            • 2011
            • 119

Jak sprzedawałem poprzedni samochód to ktoś puścił mi "sygnałek" na telefon - ja tego nie słyszałem, ale żona powiedziała, że bardzo krótko ktoś dzwonił.
            Oddzwaniam i od razu słyszę muzykę na czekanie, po chwili się zmieniła. Patrzę na telefon i widzę, że jest już połączenie, chwilę odczekałem i się rozłączyłem.
            Myślę, że jakiś dzieciak wymyślił sobie sposób na zbieranie minut - kiedyś miałem coś takiego w abonamencie, że za każde dwie minuty rozmowy przychodzącej z innej sieci dostawałem 1 minutę.
            Jestem pewny, że numer został wzięty z ogłoszenia o sprzedaży bo w tym celu kupiłem kartę prepaid aby nie podawać swojego numeru na serwisach ogłoszeniowych.

Komentarz

• Waśka
              Rider
              • 2013
              • 552
              • Mitshibishi

na tej zasadzie działają WSZYSTKIE strony, gdzie trzeba wpisac swój numer aby "potwierdzić udział", "otrzymać kod dostępu" itd itp.
              u każdego operatora można zablokować możliwość otrzymywania smsow i mmsów premium. to jest najlepsze zabezpieczenie przed oszustami.
              Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

Pracuję...